Vegetar

Vegetar

Bliv vegetar ligesom jeg.

Vore venner og familiemedlemmer, øfferne. Har du lyst til flæskesteg, så tag ud på Frilandsmuseet i Lyngby og se grise hygge sig i de rette omgivelser. Det er dyr, ikke mad.

Bliv vegetar ligesom jeg.

Jeg er vegetar.

Både for min egen og for dyrenes skyld. Alle dyr har en smuk sjæl, som man bør værdsætte og respektere. 

Min egen skyld fordi jeg ikke vil ulejlige befolkningen af celler i min mave med at nedbryde døde dyr, med fare for at de ikke magter opgaven og der opstår sygdomme. Min egen skyld, fordi jeg ved hvilken lidelse, der ligger bag al kødproduktion, og har valgt ikke at være en del af det. 

Mit hjerte græder for dyrenes skyld.

Hvis du har en hund, eller en kær lille kat, som du elsker så ved du, at alle dyr er forskellige og når man kender dem godt, så oplever man deres personlighed på nært hold. Hvis de er syge, bringer vi dem straks til dyrlæge, og vi nyder deres selskab i det daglige.

Dyrene i landbruget er ligeså forskellige som vore kæledyr, de har ligeså meget personlighed som kæledyrene, mærker ligeså meget smerte og kærlighed som de. De har omsorg for deres afkom, kan blive glade, blive bange, ja de har naturligvis følelser ligesom kæledyrene. Selv en krabbe kan føle smerte. Fisk lider store smerter under kvælningsdøden. Kyllinger mishandles i store mængder - de får næbbet hugget af, pakkes i små bokse og deres korte liv er fuldt af stress og angst.

Som børn lærer vi som det første at holde af dyrene. Bøger til småbørn er fuld af idylliske billeder af dyr, og vi lærer børnene at dyrene siger ØF og MUH. Senere spørger de måske om hvad det egentlig er, de spiser, og her kan man let få et forklaringsproblem. Sandheden er ikke let at få sagt, så mange begrunder kødspiseri med et stort behov for protein. De mener ikke, man kan undvære kød, men det kan man sagtens. Min mor levede i bedste velgående som vegetar hele sit liv og hun blev 93 år unden nogen sygdomme.

Jeg mener, det er et stort, samfundsmæssigt problem at vi behandler dyrene så dårligt. Alle ved, hvordan dyrene behandles, men vi fortrænger det af gammel vane. Det gør, at vi hele tiden går imod vores samvittighed. Men fordi det er samfundsmæssigt acceptabelt at mishandle dyrene i kødfabrikker gør det det stadig ikke i orden for den enkelte. Når vi ser en kyllingetransport på vejen med skrækslagne, mishandlede kyllinger på vej til et udenlandsk slagteri kan vi måske godt lige undvære kyllingen til det næste måltid. Men kort tid efter er det glemt, og vanens magt tager over. 

Vil du vide mere om hvordan dyrene behandles i landbruget, så gå ind på ANIMAs hjemmeside. Anima viser sandheden om kødfabrikation i en sådan grad, at du ikke længere behøver at være i tvivl. Man siger, at hvis slagterierne havde glasvægge ville der være mange flere vegetarer.

Så HOLD OP med at deltage i mishandlingen af vore medskabninger her på jorden. Lyt til din indre stemme, bliv vegetar. Det kræver en lille indsats, men du kan finde mange dejlige opskrifter hvis du googler Dansk Vegetarforening. Ved samme lejlighed kan du lige droppe pelsen og læderet. Det er heller ikke nogen køn produktion. Brug det du har, men køb ikke mere. Du behøver det jo ikke. 

Spørg dig selv næste gang du står ved en grillbar om du VIRKELIG længes meget efter smagen af død gris. Vær kærlig ved dine medskabninger. Måske kan en falaffel gøre det. 

Tak

Dette synspunkt er jeg ikke ene om. Jesus har samme mening, som man kan se i UR Evangeliet:

 

Jesus fordømmer mishandlingen ad dyr.
(1) Og nogle at hans disciple kom og fortalte ham om en vis ægypter, Beilais søn, som lærte, at det var lovligt at pine dyr, såfremt deres lidelser var til gavn for menneskene. 

(2) Og Jesus sagde til dem: "Sandelig siger jeg jer: de, som drager fordel af den uret, som begås mod en af Guds skabninger, kan ikke være retfærdige; heller ikke kan de, hvis hænder er plettede med blod, eller hvis munde er forurenede at kød føde, berøre hellige ting eller lære om Rigets hemmeligheder. 

(3) Gud giver kornsorterne og jordens frugter til ernæring, og for retfærdige mennesker gives der i sandhed ikke nogen anden lovlig ernæring for kroppen. 

(4) Røveren, som bryder ind i et hus, bygget at mennesker, er skyldig; men de, som bryder ind i et hus, bygget af Gud, endog det mindste af disse, er endnu større syndere. Derfor siger jeg til alle, som ønsker at være mine disciple: hold hænderne fra blodsudgydelse og lad intet kød komme ind i jeres mund; for Gud er retfærdig og gavmild og har bestemt, at mennesket udelukkende skal leve at jordens frugter og sædekorn. 

(5) Men hvis et dyr lider meget, så dets liv er en plage for det, eller hvis det bliver farligt for jer, så befri det for dets liv så hurtigt og smertefrit, som I kan. Gør en ende på dets liv i kærlighed og medlidenhed, men pin det ikke; og Gud, Fader-moderen, vil vise barmhjertighed mod jer, ligesom I har vist barmhjertighed mod dem, som er givet i jeres hænder. 

(6) Og hvad i end gør mod selv de mindste at disse mine brødre, gør i mod mig. For jeg er i dem, og de er i mig. Ja, jeg er i alle væsener og alle væsener er i mig. I al deres fryd, fryder jeg mig; jeg lider med dem alle deres lidelser. Derfor siger jeg jer: vær venlige mod hinanden og mod alle Guds skabninger." 

 

 

 

 

Grise på vej. Dette ubehagelige billede minder om noget velkendt. Kald det jøder, kvinder, sorte, grise, får, kyllinger... Hver gang du skelner og giver nogen etikette på så de er anderledes end dig, kan man behandle dem efter forgodtbefindende. Nu må vi snart forstå at alle har ret til livet og til en ordentlig behandling. Du kan ikke hidse dig op over hundeslagterier i Kina og samtidig spise flæskesteg.

| Svar

Nyeste kommentarer

27.12 | 19:00

Hej jeg er interesseret i croquis tegninger. Hvad tager du for dine billeder?
Vh Linda
50699166

28.11 | 21:24

Det har været en stor øjenåbner for mig at deltage i ugekurset. En helt anderledes måde at lære på. Nu glæder jeg mig til at øve mig. Skriv mig på "rejselisten"

28.11 | 20:58

Tak for et dejligt kursus. Hvor har jeg lært meget. Hvis der er en plads på dit hold vil jeg gerne deltage. Jeg er også interesseret i en rejse.
Mette Winther

29.08 | 10:15

Jeg kan kun tilslutte mig de andres udtalelser.Nu et par dage efter en uges kursus, er jeg gået i gang med at øve teknikkerne. Meget dygtig UFO lærer!